Æblechips

1 portion – Snack – Vegansk

Vi elsker alle en sød snack. Og de fleste af os elsker æbler. Så hvorfor ikke kombinere begge dele?

Her er en idiotsikker guide, til hvordan du kan lave dine egne æblechips – ligesom dem, du kan købe for en masse penge i din yndlings helsebutik. Alt du behøver er 3 ting: en håndfuld overskydende æbler fra din Eat Grim frugtkasse, et mandolinjern eller en skarp kniv og en ovn. Tip: Jo ældre og jo mere rynkede dine æbler er, jo bedre chips bliver de til. Hav tillid! Også æbler med dårlige eller bløde pletter er ok, så længe du skærer dem væk.

Ingredienser

 

  • En håndfuld gamle, gnavne æbler

 

 

 

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen ved 100 grader.

  2. Skyl dine æbler. Skær bløde eller rådne pletter væk og lav til tynde skiver med et mandolinjern eller en skarp kniv. Tip: Jo tyndere skiverne er, jo kortere bagetid. Enkel fysik 😉

  3. Dæk bageplader med bagepapir (jo flere plader du har, jo flere chips du kan lave) og placer æbleskiverne på dem. Sørg for, at skiverne ikke overlapper hinanden. Placer i ovnen og bag ved 80-100 grader i ca. 3-3,5 timer. Tip: efter måske 1,5 timer, vend chipsene, så de bliver bagt fra begge sider.

  4. Når tiden er gået, og du er færdig med din yndlingsfilm, skal du tage pladerne ud af ovnen. Dine æblechips kan stadig virke en smule bløde, så det er vigtigt, at du lader dem afkøle, indtil de ikke er varme og er blevet sprøde.

  5. Opbevar dine æblechips i en lufttæt plastikbeholder eller plastikpose. Når du gør det, skal du fjerne så meget luft som muligt for at sikre at chipsene holdes sprøde i så mange dage som muligt.
 
 
skål med æblechips

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter