Æblestrudel med rispapir

4-5 serveringer – 90 min – Dessert & søde sager

Denne klassiske dessert får et asiatisk twist. Strudel er ret kendt rundt omkring, men her bliver den lavet med rispapir. Prøv denne nemme æblestrudel med  rispapir, hvor du kan bruge forskellige sorter af æbler fra Eat Grims frugtkasse. Samtidig er det også et sjovt projekt sammen med børnene!

Ingredienser

 • 5 store æbler
 • 20 styk rispapir (22cm i størrelsen)
 • 5 spsk havre
 • 1-2 spsk sukker
 • 1 tsk kanel
 • Smør
 • Rosiner – kan udelades

Sådan gør du

 1. Skræl æblerne, og riv dem så.

 2. Placer havre, sukker og kanel i en blender, og blitz det, indtil du får en fin, melet tekstur.

 3. Nu forberedes et bad til rispapirene, afhængigt af hvilke du har købt. Den vi brugte i opskriften, skal lægges i varmt vand. Tjek instrukserne på pakken.

 4. Forbered en bageplade, og dæk den med bagepapir. Forvarm også ovnen til 200°C.

 5. Nu kan du forme strudels: Til hver strudel skal du bruge 2 styk rispapir. Start med at smelte 2 spsk smør i varm vand, og dyp 2 styk rispapir i en skål med varmt vand ad gangen.

 6. Når rispapiret er blødt, placeres det på en tallerken, fyldes med 2 spsk revet æble i midten. Tilføj rosiner hvis du ønsker der. Drys så med havre “melet”, omkring ½ spsk per strudel.

 7. Dæk den ene halvdel rispapir med et andet stykke. Rul dem godt sammen, så fyldet ikke slipper ud. Pensl dem så med det smeltede smør.

 8. Bag dine æblestrudel med rispapir i 40-45 minutter, og servér dem derefter varme og sprøde.

Skrevet af Marcela Sambol

Æblestrudel med rispapir på skærebræt med udskårne og helt æble

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter