Artiskokker med ramsløgssmør

3-6 serveringer – 40 min – Forret & tapas

Er du klar til at imponere ved middagsbordet? Denne lækre tapas, lavet med smukke lavendel-farvede artiskokker fra Eat Grims grøntsagskasser, vil feje benene væk under dine gæster.
Artiskokken er en virkelig smuk plante, der skiller sig meget ud, når den sammenlignes med andre salater og grøntsager. Artiskokker er i samme familie som tidsler, men heldigvis har de ikke samme prikkende effekt. Disse artiskokker med ramsløgssmør er perfekte som starten på en større middag, og så er artiskokker også utroligt smukke som de er – her er der ikke brug for yderligere dekorationer.

Ingredienser

Hvidløgssmør:

 • 2-4 fed hvidløg, finthakket
 • 4-6 blade ramsløg, finthakket
 • 150 g plantebaseret smør,
  f.eks. Naturli “smørbar” eller “smørblok”

Sådan gør du

 1. Tilføj en masse vand, citronskiver og hvidløgsfed til en stor gryde, og sæt i kog.

 2. Skær lidt af stilken/bunden af artiskokkerne af, inden de placeres i de kogende vand.

 3. Lad det koge i 15-20 minutter. I mellemtiden laves ramsløgssmøret.

 4. I en skål tilføjes plantebaseret smør, finthakket hvidløg, og blandes godt sammen. Sæt på køl i køleskabet, og tag først ud et par minutter inden servering.

 5. Dræn vandet fra gryden med artiskokker, og placer dem derefter på et serveringsfad, så de kan køle af.

 6. Retten nydes ved at man spiser den inderste, møre del af artiskokbladene, sammen med rigeligt smør og et drys salt og peber.  Nyd nu dine artiskokker med ramsløgssmør –  Velbekomme!
 
Skrevet af Sofie Birkelyng
artiskok på tallerken med en skål ramsløgssmør

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter