Aubergineruller

6 serveringer – 50 min – Aftensmad

Lækre aubergineruller med parmesan, skøn tomatsauce, toppet med frisk basilikum. Super nem frokost eller aftensmad. Ved at grille og riste auberginen fra din Eat Grim grøntsagskasse, får du den fulde smag ud af dem, og gør dem samtidig dejligt møre.

Ingredienser

 • 2 auberginer, skåret i
  skiver på langs (0.5 cm tykke)
 • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
 • 30 gram revet parmesan
 • Nogle skiver parmesan
 • Salt og peber efter smag
 • Nogle basilikumblade
Tomatsaucen:
 • 400 gram tomatpuré
 • 3 spsk ekstra jomfru olivenolie
 • Havsalt
 • Basilikum

Sådan gør du

 1. I en tung, tykbundet pande tilføjes olivenolie, tomat pure, ½ glad vand og salt, og sættes over lav-mellem varme. Dæk med et låg, og lad det simre i 15 – 20 minutter.

 2. Undervejs, tjek konsistensen af saucen, og pas på at den ikke brænder fast i bunden, hvis det sker tilføjes vand, og der røres rundt.

 3. Når saucen er klar tilføjes basilikumbladene. Skær auberginen på et mandolinjern, og placer dem derefter på en let olieret grillpande, og drys med olivenolie, salt og peber.

 4. Gril aubergine, indtil de er bløde, og kanterne bliver gyldne. Fjern fra panden, og lad dem køle af.

 5. Spred nogle skiver parmesan og basilikum i hver enkelt skive aubergine, og rul dem sammen, inden de lukkes med en tandstikker. Spred et tyndt lag af tomatsaucen ud i et ovnfast fad, og placer så rullerne af aubergine ovenpå, med samlingen nedad.

 6. Fordel den overskydende tomatsauce ovenpå, og drys med revet parmesan. Grill i ovnen, indtil dine aubergineruller begynder at blive gyldne og sprøde ovenpå.

Skrevet af Mad & Delicacy

aubergineruller med parmesan, tomatsovs og frisk basilikum i tærtefad

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter