Auberginesalat med tahinidressing

2 serveringer – 30 min – Salat

Hvis du har en aubergine tilovers, og ikke er sikker på hvad du skal bruge den til, så har du svaret lige her! Ovnbagt auberginesalat med tahinidressing, plus granatæble og persille.
Aubergine og granatæble lyder måske som en sjov blanding, men når du smager det, vil du opdage hvorfor det fungerer så godt, en super blanding af let syrlighed og sødme. Tahini ressingen er det der binder det hele sammen. Så brug dine skønne auberginer fra Eat Grims lækre grøntsagskasser, i denne imponerende blanding. 
Tahini er et vidunderligt tilbehør, der ofte bliver overset i Danmark, selvom det går virkelig godt sammen med så mange forskellige retter, og er vildt nemt at lave. I den simpleste form, er det bare sesamfrø blendet med olie. I denne opskrift bruger vi den hurtige, færdiglavede løsning, men du kan nemt lave din egen, og den vil være mindst lige så god, hvis ikke bedre.

Ingredienser

 • 1 aubergine
 • 1.5 spsk tahini
 • 1 hvidløg
 • ½ citron
 • 1 tsk peanutbutter
 • Vand
 • Salt, peber, olivenolie
 • Granatæble og frisk persille

Sådan gør du

 1. Tænd for ovnen ved 200 grader C, skyl auberginen, og skær i kvarte.

 2. Vend auberginen med olivenolie, salt og peber, og bag i ovnen i 20-25 minutter ( når ovnen er klar).

 3. Mens du venter kan du blande dressingen: bland tahini, hakket hvidløg, peanutbutter og 2 spsk vand. Dressingen skal være cremet, men ikke alt for tyk. Juster med lidt mere vand, indtil du når den ønskede konsistens.

 4. Server din auberginesalat med tahinidressing og lidt granatæblekerner og frisk persille på toppen. Velbekomme!

Skrevet af Camille Maja

fad med auberginesalat med tahinidressing og granatæble

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter