Bagt butternut squash med soja

4 serveringer – 50 min – Tilbehør

Bagt butternut squash med soja og krydderier er et tilbehør, der er enhver begivenhed eller helligdag værdig, om det så er når du har gæster på besøg, eller bare er derhjemme med dine kære. Så brug din lækre butternut squash fra Eat Grims grøntsagskasser til dette smagfulde tilbehør, der passer til det meste! 

Ingredienser

 • 500-700 g butternut squash
 • 2-3 fed hvidløg
 • 4 spsk sojasauce
 • 5-7 spsk olivenolie
 • 1/2 tsk stødt gurkemeje
 • 1/2 tsk sød paprika
 • 5 kviste rosmarin
 • Et par blade salvie
 • 2 spsk hasselnødder
 • salt efter smag

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft).

 2. Skyl butternut squashen. Skær enden af og smid den ud. Halver derefter butternutten på langs, og fjern kernerne, inden du skærer den i små halvmåner stykker på ca. 1,5 – 2 cm tykkelse.

 3. Forbered krydderierne. Fjern skallen fra hvidløget og hak det fint. I en skål tilføjes sojasaucen, og olivenolie. Derefter tilføjes gurkemejen, paprika og hvidløget. Skyl og tør salvie og rosmarin, og del dem i mindre stykker, før disse også tilføjes.

 4. Bland det hele godt sammen. Afhængig af sojasaucen du bruger, kan det være at du skal tilføje en ekstra knivspids salt.

 5. Tilføj squash stykkerne til en skål, og vend dem i krydderiblandingen. Placer dem så på en bageplade med bagepapir, og hæld den overskydende krydderiblanding over dem. Bag ved 200 °C i omkring 40 – 45 minutter, eller indtil de er møre og let brunede.

 6. Derefter fordeles hakkede hasselnødder ovenpå stykkerne, og de bages i et par minutter yderligere. Nyd nu din bagt butternut squash med soja og krydderier! 

Skrevet af Mad & Delicacy

bradepande med bagt butternut squash med soja, krydderier og hasselnødder inden de kommer i ovnen

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter