Bagte blomkålsteaks

4 serveringer – 30 min – Tilbehør

Lad blomkålen vise sit fulde potentiale, og top med lækre sprøde mandler i denne skønne opskrift på bagte blomkålsteaks.
Blomkålen minder lidt om et flot træ, smager fantastisk, og har en masse gode næringsstoffer, så det er ikke overraskende at denne grøntsag er så populær. Den bruges både i salter og stuvninger, og bruges endda også som alternativ til ris. Husk ikke at dømme din blomkål fra din Eat Grim grøntsagskasse, hvis den har lidt brune pletter, den smager præcis lige så godt som dens uplettede modstykker. Hvis du virkelig vil undgå at blomkålen får pletter, skal du undlade at skylle det inden det bruges, og opbevare det med stilken opad. Dette stopper opbygningen af kondens, og holder blomkålen frisk længere.

Ingredienser

  • 1 mellem-stort hoved blomkål
  • 240 ml hakkede mandler
  • 3-4 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Dæk en bageplade med bagepapir.

  2. Skær blomkålen i 1-2 cm tykke skiver, fra top til stilk. Placer skiverne på den forberedte bageplade, og drys med olivenolie, peber og salt. Bag så skiverne i 20-30 minutter.

  3. Server derefter dine bagte blomkålsteaks, toppet med de hakkede mandler, og hvis du ønsker det, en balsamico dressing.

Skrevet af Mad & Delicacy

bagte blomkålsteaks på skærebræt

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter