Bagte blommer

6 serveringer – 60 min – Dessert & søde sager

Den perfekte topping til morgenmaden eller en god dessert. Kan opbevares i køleskabet i op til 2 uger – hvis du altså ikke har fået spist dem før!

Uanset om du tilbereder blommer, eller bare nyder dem som de er, saftige og friske, så er de en god kilde til en masse vitaminer og mineraler. Oprindeligt stammer de fra Kina, hvor halvdelen af den globale produktion af blommer også finder sted! Frugten klarer sig dog også meget godt i Danmark, hvor man endda kan finde mange forskellige varianter, som kan plantes i ens egen have. Det menes, at blommen er en af de første frugter som er blevet kultiveret af mennesker – lige nu bliver de groet på alle kontinenter, undtagen Antarktis. Denne opsigt på bagte blommer fra Eat Grims frugtkasse, hylder frugten, og fremhæver deres karakter, og så er det samtidig et fantastisk tilbehør at have i køkkenet, når en ret lige skal bruge et ekstra pift.

Ingredienser

  • 800 g. blommer
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk kanel

Sådan gør du

  1. Tænd for ovnen ved 150 grader C.

  2. Skyl blommer og skær i fire stykker, uden sten.

  3. Bland blommerne med sukker, vanilje og kanel.

  4. Placer dem på en bageplade med bagepapir, og giv dem så ca. 45-50 minutter i midten af ovnen.

  5. Lad dine bagte blommer køle af, inden de opbevares i en beholder, eller nydes på dagen.

Skrevet af Camille Maja

bradepande med bagte blommer

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter