Bagte peberfrugter

1-2 serveringer – 60 min – Tilbehør

Denne opskrift på bagte peberfrugter er en fantastisk måde at bruge grøntsagen fra din Eat Grim grøntsagskasse på. Denne version er krydret med en god olivenolie, hvidløg og persille, og er både smagfuld og smuk. Du kan endda lave endnu flere, da de kan holde sig friske i køleskabet i nogle dage. 

Ingredienser

  • 2 mellemstore peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • 10 blade persille
  • Salt
  • 2-3 spsk ekstra olivenolie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 °C.

  2. Rens peberfrugter og placer dem på en bageplade. Sæt i ovnen. Efter 15 minutter vendes de, og bages i yderligere 15 minutter, indtil den øverste side er brunet og puffer op (omkring 30 minutter).

  3. Læg dem i en plastik / papirspose, eller en lukket beholder til at afkøle. De vil begynde at svede, og være meget nemmere at pille. Når peberfrugterne er skrællet, fjernes kerner og stilk, og de skæres på langs i meget tynde strimler. Mariner strimlerne med salt, hvidløg og gode olivenolie, samt friskhakket persille. Sæt til side, og lad det marinere i mindst 30 minutter, op til 2 timer.

  4. Server dine bagte peberfrugter i en pæn skål eller et krus.

Skrevet af Mad & Delicacy

Bagte peberfrugter i lille gryde

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter