Baba Ganoush - Aubergine dip

Baba ganoush er et lækkert tilbehør, der menes at stamme fra Levant regionen, mere specifikt Libanon. Det eksisterer i mange forskellige udgaver, og denne indeholder tahini, og skulle derfor egentlig hedde Mutabbal. Baba Ganoush er ofte traditionelt lavet med granatæblekerner, men udgaven der bruger tahini er efterhånden den mest kendte - derfor er den også tæt knyttet til navnet Baba ganoush. Tilbehøret fungerer godt til de fleste måltider, og er fyldt med smag. Nyd den som dip, med brød og andre sprøde lækkerbidder.

TILBEHØR / 2 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

A bowl of baba ganoush with a piece of flatbread

Ingredienser:

 • 1 stor / 2 små auberginer

 • 1 fed hvidløg

 • 1.5 spsk tahini

 • 1 tsk spidskommen

 • 2 spsk olivenolie

 • Citron saft, ca 3 spsk

 • 2 spsk frisk persille, finthakket + et par blade til pynt

 • Salt, peber, olivenolie

Sådan gør du:

 1. Begynd med at skylle, tørre og halvere auberginen. Lav nogle små ridser på indersiden, og vend så i olivenolie, salt og peber. Placer den med skæresiden nedad, på et stykke bagepapir, og prik så skindet af auberginen med en gaffel.

 2. Bag auberginen i midten af ovnen, ved 180 grader C i omkring 40 minutter. Derefter skal auberginen køle af.

 3. Skrab indholdet af auberginen ud, skindet skal ikke bruges. Bland indholdet med de resterende ingredienser, og blend det hele sammen, til det har en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft. Hvis du ønsker en mere rustik tekstur, kan du mose auberginen med en gaffel, i stedet for at blende den.

 4. Serveres med fladbrød, eller hvad du ellers ønsker.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

opskrift af CAMILLE MAJA

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere