Kål og løg pasta

Det er utroligt hvor søde løg og kål kan blive, bare ved at sautere det i en stegepande. Denne ret er en velkendt hverdagsret i min familie. Det er en stor bonus, at børnene også kan lide det, fordi det r sødt, og vi elsker at børnene elsker det, fordi det samtidig er sundt. Udover at være lækkert og sundt, er det vildt nemt at lave, med ingredienser vi har i køleskabet året rundt.

HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

Bowl with cabbage and onion pasta

Ingredienser:

 • 1 mellem grøn eller hvid kål

 • 3 mellem løg

 • 500g pasta

 • salt

 • peber

 • olivenolie

 • 2 spsk smør

Sådan gør du:

 1. Skær løget i strimler, og sauter det med olivenolie. Når jeg vil have at det går hurtigt, tilføjer jeg salt og vand, mens de sauteres. Omkring 1-2 spsk vand, der røres rundt og derefter simrer. Gentag processen et par gange.

 2. Mens du sauterer løgene, kan du skære kålen, også i strimler. Du kan også skære det i små tern, men jeg foretrækker det i strimler, da det gør det nemmere for kålen at hænge fast ved pastaen.

 3. Salt kålen, og sæt det til side i et par minutter.

 4. Når løgene begynde at karamelliseres, tilføjes kålen til panden og det hele blandes rundt.

 5. Placer et låg ovenpå, og lad det stege. Bare husk at røre rundt en gang imellem.

 6. Krydr med salt og peber.

 7. Når kålen er blevet blød, kan du tilføje smør, og sautere videre.

 8. Når kål og løg har skiftet farve til en lysebrun kulør, er det tid til at smage til, og tilføje salt og peber, hvis nødvendigt.

 9. Placer kogt pasta i panden med løg og kål, og vend godt rundt.

 10. Nu vil al den lækre og søde kål og løg klistre sig fast til pastaen, og du er klar til at nyde retten. Den kan spises som en hovedret, eller serveres som tilbehør på middagsbordet.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af MARCELA SAMBOL

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere