Crudité salat

med tahini dressing

Nogle gange er det simple bedst: En anretning af rå, friske og sprøde grøntsager. Prøv denne lækre udgave, med papirstynde jordskokker, æbler og fennikel, bragt sammen med solsikkefrø og tahini dressing. Denne ret vil slå benene væk under dig. 

SALAT / 2 SERVERINGER / 15 MIN / NEM

Crudite salad with fennel, jerusalem artichokes and apples

 

Ingredienser

 • 1/2 fennikel

 • 2 jordskokker

 • 1 æble 

 • Frisk timian

 • 1 dl solsikke frø 

 • 1/4 dl solsikke olie 

 • 1/2 dl vand 

 • 1 spsk citron saft 

 • 3 spsk olivenolie

 • Chili flager 

Sådan gør du

 1. Skær al fennikel, æble og jordskokker på et mandolinjern (eller skær det ekstremt tyndt), placer det hele i en skål med isvand. Gem bladene fra fennikel til senere (toppen der ligner dild lidt).

 2. Rist solsikke frø på en tør pande, indtil de er gyldne. Placer frøene i en blender, og tilføj olie. Lad det blende indtil du har en cremet konsistens. Tilføj derefter salt, peber og chili flager efter smag, og juster konsistensen med vand - tilføj lidt ad gangen. 

 3. Bland 1 spsk citron saft, 3 spsk olivenolie, salt og peber i en skål. Derefter tilføjes stykkerne af æble, jordskokke og hakkede fennikel blade.

 4. Placer tahini dressingen på en tallerken, og placer fennikel ovenpå. Derefter kommer æbler, jordskokker og de hakkede fennikelblade. Pynt med frisk timian, lidt mere olivenolie, salt og peber. Så er din simple salat klar!

Thinly sliced veggies in a bowl

  Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

  Opskrift af Eat Real Be Real

   

  Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

  Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

  Vores Eat Grim-kasser

  Mixy-kasse

  Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

  Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

  Læs mere

  Fruity-kasse

  Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

  Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

  Læs mere

  Family-kasse

  Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

  Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

  Læs mere