Citron creme (lemon curd)

Citron creme, eller lemon curd, som det oftest kaldes i England, hvor det er et velkendt tilbehør til eftermiddags- eller aftente. Hvis du aldrig har prøvet selv at lave dette tilbehør før, eller måske endda ikke smagt det før, så fortjener du virkelig at give denne utrolig nemme opskrift et forsøg! Citron cremen kan bruges sammen med brød, i desserter, som dressing til salater, eller hvad du ellers kan finde på.

TILBEHØR / 2-3 STK / 1 TIME 20 MIN / MELLEM

A biscuit being dipped into a small container of lemon custard

Ingredienser

  • 250 ml (1 kop) mælk

  • 2 æggeblommer

  • 65 g (2.5 oz – 1/3 kop) sukker

  • 35 g  (1.1 oz – 1/2 kop) mel

  • Skal fra 1 citron (mellemstor)

Sådan gør du

  1. Placer mælk og citronskal i en gryde over mellem varme. Lad det varme op, men undgå at det koger og bobler.

  2. Fjern gryden fra varmen. Pisk så æggeblommer, sukker og mel sammen, i en sæperat skål, indtil det er godt samlet.

  3. Hæld den stadig varme mælkeblanding over de piskede æg, under konstant omrøring. Tilføj meget lidt mælk ad gangen, så du undgår at æggene pludselig bliver til røræg.

  4. Placer blandingen tilbage i gryden, over lav varme. Varm den op, under konstant omrøring i samme retning, indtil cremen tykner, og kan klæbe til en ske. Lad ikke cremen koge, da den så kan skille.

  5. Hæld cremen i en skål, eller rigtige lemon curd beholdere, og dæk overfladen med husholdningsfilm, inden de sættes på køl. Serveres sammen med kiks, eksempelvis ladyfingers.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere