Mamma Mia - Grim mad i det Italienske køkken

Lad os være helt ærlige: Danskerne er fantastiske til bagværk - du kan sikkert ikke finde en bedre kanelsnegl eller rugbrød andre steder - men danske madtraditioner halter lidt bagefter andre dele af verden, i hvert fald hvis man ikke ser på de mere gastronomiske nyfortolkninger der har vundet popularitet på fine restauranter.

Men der er en kulinarisk stilart vi elsker utrolig højt... Den Italienske, selvfølgelig! Derfor er det heldigt, at vi arbejder sammen med to fantastiske Donna'er fra Nord- og Syditalien. De to fantastiske kvinder Francesca & Marinella begyndte en blog for 3 år siden, for at føle sig tættere på deres hjem i det solrige Italien, mens de levede i København. Når du smager og laver deres fantastiske opskrifter, vil du have det som om du sidder i en lille, hyggelig Italiensk restaurant, med solstrejf i ansigtet, og lyden af gademusik i baggrunden - det er i hvert fald tæt på ;) 

pasta in a bowlMiddelhavsk bagt tomat paccheri med friske urter og blød mozzarella

Disse to Eat Grim-kokke viser os, at Italiensk mad er mere end bare pizza og pasta! Deres koncept er at skabe Italienske retter, ved at bruge friske råvarer der er tilgængelige i Danmark, og nemt kan tilberedes, så alle kan lave opskrifterne. :) Så giv opskrifterne et forsøg, eksempelvis selleri pesto, bagte røde peberfrugter, eller bagte pastinak og rødbede chips. Nemt og viiiiiildt lækkert! 

celery pesto in a bowl

Denne selleri pesto er perfekt som topping, eller som krydderi til pasta, og så er den klar på bare 15 minutter. 

Vil du vide mere om mad&delicacy? Vi har spurgt dem om lidt forskelligt... 

2 cooking woman

I de uger hvor i modtager Eat Grim-kasser, er der så noget der ændrer sig i hvordan i laver mad?

"Siden vi modtog vores første Eat Grim-kasse, har vi lagt mærke til tre overordnede forandringer i vores vaner som familie. Først, har vi mindre plastikemballage som skal smides ud. Nummer to er, at vi snakker mere om at undgå madspild, og hver gang vi modtager en kasse, er vi interesserede i at vide hvorfor indholdet er "grimt". Til sidst, så er det en dejlig udfordring for os, at finde ud af hvordan ingredienser, som vi aldrig har smagt før, skal smage og præsenteres som opskrifter."

Hvad er hovedorsagen til, at købe en Eat Grim-kasse?

"At købe en Eat Grim-kasse betyder at man kan gøre noget godt for miljøet, og samtidig skabe en bedre fremtid for vores børn."

carrot-orange-cake on a plate

Gulerod & appelsin kage - frugt og grøntsag samlet i en kage, der er blød, og samtidig kan holde sig frisk i lang tid, medmindre man selvfølgelig spiser den hele når den er blevet lavet ;) 

Tak til Francesca & Marinella for det vidunderlige samarbejde! Vi ser frem til flere Italienske opskrifter :) 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere