Appelsin sirup

En lækker, sød og let syrlig sirup

Sirup findes i mange forskellige former og smagsnuancer, og de forskellige ingredienser er bare en af de ting der kan give sirup en masse varietet. Denne appelsin sirup går fantastisk godt sammen med pandekager, da de både har sødme og syrlighed. Du kan også prøve det sammen med lidt is, en mørk chokoladekage med nødder, eller hvis du er i festhumør, en cocktail eller mocktail! Ligegyldigt hvad anledningen er, så imponerer en hjemmelavet appelsin sirup altid.

SØDT TILBEHØR / NOK TIL MANGE SERVERINGER / 60 MIN / NEM

Ingredienser 

  • 1dl vand

  • 130g sukker

  • ½ tsk vaniljepulver (eller 1 tsk vaniljesukker

  • 2.5 dl frisk appelsinjuice (ca. 3 appelsiner) 

crepes with orange sirup on a plate

 Sådan gør du

  1. Tilføj sukker og vand til en gryde. Så snart det koger, skal du skrue ned, og placere et låg på gryden, og vente i 30 minutter. 

  2. Tilføj vaniljen og den friskpressede appelsinsaft, og skru op for varmen igen - så det koger - derefter skrues der end for varmen. Sæt låget på igen, og lad det simre i yderligere 30 minutter.

  3. Lad det derefter køle af, inden det hældes i en rengjort glasbeholder.

  4. Brug det med det samme, eller opbevare i køleskabet - højst i et par uger.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Camille Maja

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere