Ovnbagt gulerodssuppe

Opskrifter på suppe er altid gode, fordi du oftest kan bruge dem som retningslinjer, og så selv bestemme hvilke overskydende grøntsager du virkelig elsker, og tilføje dem til retten! Denne gulerodssuppe er fyldt med smag, og har et lille friskt pift fra hvidløg, som giver en god balance til de søde og cremede bagte gulerødder - er du klar til et fantastisk måltid?

SUPPE / 4 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

Two servings of carrot soup next to a loaf of fresh bread

Ingredienser 

 • 600 g gulerødder, skrællede 

 • 2 store rødløg

 • 3 fed hvidløg

 • 20 salvie blade

 • 5-6 kviste timian (eller 1 tsk tørret)

 • 1 L grøntsagsfond / bouillon 

 • Olivenolie, salt og peber

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 190 grader (C)

 2. Skræl gulerødder, og hak dem i mindre stykker. Pil løget, og skær i kvarte. Pil også hvidløget. 

 3. Anret grøntsager, salvie og timian i et enkelt lag på en bageplade, dækket med bagepapir. Støvregn med olivenolie og drys med salt og peber. Vend grøntsagerne godt rundt, så det hele er jævnt dækket. Bag i ovnen i 45 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, og let brunede.

 4. Når grøntsagerne er færdige i ovnen, overføres de til en stor gryde. Tilføj grøntsagsfond, og varm ved mellem varme, indtil det koger. Skru så ned for varmen, og lad det simre i 5 minutter. Sluk for varmen, og lad det køle lidt af i 5 minutter. Når den er lidt afkølet, kan du bruge en stavblender til at blende suppen, indtil den er helt blød og cremet. Sæt tilbage på varmen, og krydr afhængig af præference. Serveres varm, gerne med hjemmebagt brød.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Hannah Bacon

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere