Hjemmelavet russisk salat

Insalata Russa, som italienerne kalder det, er en klassisk appetizer, der ofte er til stede under påske og julen. Denne udgave er en moderne fortolkning. Serveres i et lille glas, så det giver en festlig stemning på middagsborder. Bliv ved med at læse, og giv denne opskrift et forsøg!

FORRET / 4-5 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

Two servings of insalata russa, presented in small glass containers as an appetizer

Ingredienser

 • 100 g kartofler, skrællet og skåret i små stykker

 • 100 g gulerødder, skrællet og skåret i små stykker

 • 100 g frosne ærter

 • 250 g mayonnaise

 • Ekstra jomfru olivenolie

 • Pickles som dekoration

 • 1 hårdkogt æg

Sådan gør du

  1. I 3 separate gryder koges kartofler, gulerødder og ærter, indtil de er møre - ca. 10 minutter. Dræn og sæt til side til afkøling. 

  2. Tag 2-3 spiseskeer af hver grøntsag, og sæt til side og lav derefter creme af det overskydende: I en blender blendes de overskydende gulerødder, ærter og kartofler, hver for sig, med et drys olie, indtil de er helt bløde. Smag til med salt.

  3. Bland mayonnaise (1 god spiseske for hver af de 3 creme) med hver af de tre grøntsagscreme.

  4. Find et serveringsglas, og placer de tre creme i glasset. Mellem lagene placeres en skefuld af de overskydende, hele kartofler, ærter og gulerødder.

  5. Pynt med skiver af hårdkogt æg, hvor blommen er smuldret, og med pickles, hvis du ønsker det. Perfekt med et stykke friskbagt brød.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy

 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere