Sød & syrlig græskar suppe

med røget aubergine relish

Sød og syrlig græskar suppe der giver dig varmen når vinteren nærmer sig.

FROKOST ELLER HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 60 MIN / MELLEM

Sweet and sour pumpkin soup

Ingredienser:

 • 1 mellem hokkaido græskar

 • 2 auberginer

 • 1 spsk olivenolie

 • 2 kviste rosmarin

 • 2 løg, gule eller røde

 • 3–5 tomater, afhængig af størrelsen

 • En håndfuld rosiner (valgfrit)

 • 1l bouillon eller vand

 • Saft fra 1 citron

 • 1 spsk dadel sirup, ahorn sirup, honning etc.

 • Salt & peber efter smag

Sådan gør du:

 1. Forvarm ovnen til 180 grader C. Skær græskaret i halve (du behøver ikke fjerne skrællen), og placer med skæresiden nedad på en bageplade. Placer auberginen (som den er) ved siden af de halverede græskar. Bag i 30 minutter, indtil græskar er møre og skrællen begynder at løsne sig.

 2. Tag græskar ud af ovnen, og øg temperaturen til 220 grader C, med grill-funktionen aktiv. Flyt auberginen tættere på toppen af grillen, så de rigtig får varme. De skal gerne få noget farve og begynde at syde. Husk at vende et par gange, indtil de er godt brankede, tag dem ud af ovnen, og placer så i en tildækket skål, så de dampes i varmen.

 3. Skær løg, hak tomater i grove stykker. Fjern kerner fra græskaret og brug en ske til at få fat i den bløde græskar indmad.

 4. Varm 1 spsk olivenolie i en suppegryde. Tilføj kvisten af rosmarin og løget, og steg indtil det karamelliseres - ca. 15 minutter. Det giver en sødlig smag. Derefter tilføjes tomater og græskar, samt rosiner hvis du bruger dem, derefter vandet, og det hele bringes så i kog. Sænk varmen, og lad det koge i 10 minutter, indtil tomaterne falder fra hinanden.

 5. Mens suppen koger, vender du tilbage til auberginen. Skær dem åbne, og fjern kødet med en ske, overfør til en skål, og mos med en gaffel. Tilføj citronsaft, dadel sirup og krydr med salt og peber. Smag til, og tilføj krydderier indtil du er tilfreds.

 6. Nu overføres suppen til en blender (du kan også bruge en stavblender). Blitz indtil den er helt blød, og smag til med salt og peber.

 7. Server suppen med to spiseskeer relish per skål. Både suppen og relish kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage.

 8. Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Dorota Krysinska

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere