Brændende kærlighed med pastinak

4 serveringer – 1 dag 30 min – Aftensmad

Et twist på den klassiske ret – brændende kærlighed med pastinak og smukke syltede rødbeder fra Eat Grims grøntsagskasse – ikke bare lækkert, men også smukt! Denne ret skal forberedes lidt dagen før, for at lave de vidunderlige syltede rødbeder, men ellers er den hurtigt klar.

Ingredienser

 • En håndfuld
  pastinakker
 • Lidt smør
 • 1-2 rødbeder
 • Eddike
 • Sukker
 • Vand
 • Perle- eller skalotteløg, 1 per person
 • Et par skiver rugbrød
 • Olie
 • Soja sauce
 • Salt og peber

Sådan gør du

 1. Start ved at lave de syltede rødbeder. De skal laves mindst 4 timer før, men gerne dagen inden servering. Brug en grøntsagsskræller, til at lave lange tynde strimler af rødbeden. Tilføj det til et sylteglas, og overhæld med en varm lage af 1 del eddike, 1 del sukker og 1 del vand. Tilføj et par hele peberkorn til glasset.

 2. På selve dagen: Skræl og skær pastinak i tynde og små skiver. Kog dem i mindst 30 minutter i let saltet vand – jo længere tid jo bedre.

 3. Bag løgene i en ovn ved 200ºC  — bag dem med skrællen på, indtil de er helt bløde og karamelliserede, og fjern skindet når de er færdige i ovnen.
  Smuldr nogle skiver rugbrød i en varm pande, og steg dem indtil de er helt sprøde, og vend endeligt i 2 spsk soja sauce.

 4. Når pastinakken er klar, drænes alt vandet, fra gryden. Vend pastinak i gryden med smør, salt og peber. Blend det hele med en stavblender, og hold det varmt indtil servering.

 5. Server pastinak mosen med de syltede rødbeder og det ristede rugbrød, bagte/karamelliserede løg og vinterportulak. Hvis du har andre urter, kan de bruges som topping. Jeg brugte også en agurke olie – lavet af blendet skræl fra agurk. Nyd nu dette take på brændende kærlighed med pastinak og rødbede. Velbekomme!

Skrevet af Oliver Blomqvist

brændende kærlighed med pastinak og rødbede

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter