Butternut squash “toast” med avokado

2 serveringer – 20 min – MorgenmadFrokost 

Hvad end du har lyst til den til morgenmad, frokost eller som en lille sund snack – så passer denne toast helt perfekt! Denne lækre butternut squash “toast” er fyldt med masser af sødlig smag og rig på proteiner. Er du mere til søde kartoffel, så kan du sagens bruget det i stedet for. Med vores Eat Grim grøntsagskasse har du mulighed for at få begge grøntsager og frit vælge imellem dem. Mere skal der ikke til for at trylle en super nem og sund måltid frem.

Ingredienser

 • 1 butternut squash eller 1 søde kartofler
 • 1-2 avokado
 • 5 tomater
 • 1 lille rødløg
 • 2-3 spsk. creme fraiche
 • 2 æg
 • Salt og peber
 • Chili, sesam eller græskarkerner
 • Smør eller olie til stegning

Sådan gør du

 1. Skær din butternut squash eller søde kartoffel ud i kvadratformede stykker.
 2. Hak tomater og løg fint. 
 3. Mos avokadoen i en skål og vend hakkede tomater og løg i. 
 4. Tilføj creme fraiche, salt og peber, så det bliver til en cremet gucamole. 
 5. Steg dine butternut squash eller søde kartoffel på en middelvarm pande i enten smør eller olie. Steg i ca. 5 min på hver side, indtil de er gyldenbrune. 
 6. Tag en ny pande og steg dit spejlæg lige som du bedst kan lide det.  
 7. Anret din stegte butternut squash eller søde kartoffel med en god skefuld gucamole og et spejlæg på toppen. Drys evt. lidt chiliflager, sesam eller græskarkerne på toppen for lige at give det sidste pift til retten. 

Skrevet af Eat Grim

Vegansk og nem gazpacho opskrift

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter