Georgiske Khinkali dumplings

20 styk – 60 min – Aftensmad

Hvis du er til naturvine, så ved du nok godt, at Georgien er et kulinarisk paradis. Den velkendte ret Khinkali – fyldte dumplings – er utroligt velsmagende, og nem at lave, så vi er så glade for at have en opskrift til dig! Du kan også bruge svampe fra din Eat Grims grøntsagskasser i fyldet.

Ingredienser

Til dejen:
 • 500 g mel
 • 250 ml. vand
 • 1 tsk salt
Til fyldet:
Til smørsaucen:
 • 1 stort løg
 • 120 g smør

Sådan gør du

 1. Kog kartoflerne, indtil de er bløde nok til at kunne moses (jeg fjernede skrællen, men du behøver ikke at gøre det). Hvis du har lyst kan du tilføje svampe, finthakket, og så tilberede dem i en pande med lidt smør.

 2. Mens kartoflerne koger, blandes ingredienserne til dejen. Start med at blande vand og salt. Tilføj så saltvandet til en skål med mel. Bland ingredienserne, indtil de har en konsistens der kan æltes. Ælt dejen i 10-15 minutter, stille og roligt. Dejen vil blive bløde og elastisk, mens gluten formes.

 3. Lad dejen hvile, mens du forbereder sauce og fyld. Smelt smør og tilføj et hakket løg. Lad det tilberede over lav varme, indtil smør og løg har en nøddebrun farve (20 minutter ca.). Rør rundt i det hvert 5. minut.

 4. Mos kartoflerne med smør, salt og peber, samt krydderier og hakket ramsløg. Tilføj svampe hvis du har dem.

 5. Rul dejen ud (1/2 cm tyk), og brug et glas eller lignende til at stikke cirkler ud af dejen (5,5 cm i diameter). Rul cirklerne endnu mere ud – lad midten være lidt tykkere end kanten – og fyld dem så med kartoffelblandingen. Placer en skefuld kartoffelmos i midten. Tag fat i kanten af dejen, og begynd at plissere hele vejen rundt, indtil du har lukket dejen som i billedet – øvelse gør mester. Kog saltet vand i en gryde, når vandet koger, kan Khinkali tilføjes lidt ad gangen, og koges i 5 minutter.

 6. Serveres med løg-smør, friskkværnet sort peber og lidt urter (jeg brugte koriander og friske ramsløg). Tadah, så er dine georgiske Khinkali dumplings klar!

Skrevet af Eat Real Be Real

Tallerken med georgiske khinkali dumplings

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter