Græsk yoghurt med marmelade og rugbrødsgranola

 

2 serveringer – 30 min – Morgenmad

Nem og dejlig opskrift på græsk yoghurt med hjemmelavet klementin (eller mandarin) marmelade og rugbrødsgranola, som er perfekt til brunchbordet eller som en lækkersulten eftermiddagssnack.  En opskrift som mætter godt og sjældent ikke skaber stor begejstring hos de fleste. Med vores Eat Grim frugtkasse modtager du skønne klementiner og citroner, som du kan bruge til denne opskrift. Anretning er simpel, men pynter godt på morgenmadsbordet!

Ingredienser

 • 200 g skåret klementin eller mandarin 
 • 85 g sukker 
 • Saft fra 1 citron 
 • 1 håndfuld rugbrød 
 • 1 håndfuld solsikkekerner 
 • 1 håndfuld sesamfrø 
 • 1 spsk honning 
 • Smag til med flagesalt

Sådan gør du

 1. Start med at fjerne skrællen fra klementinerne/mandarinerne og skær dem i små stykker. Du kan også blende dem, hvis du vil have en marmelade uden klumper. 
 2. Kom så sukker, klementinstykkerne og citron i en gryde og lad det simre i 20 minutter og derefter stil det på køl.
 3. Tag dit rugbrød (her er det passende at bruge det rugbrød, som er blevet for tørt til at spise), og smuldre det til små brødkrummer. Derefter steg eller bag dem sammen med solsikkefrøene.
 4. Når rugbrødsblandingen har fået lidt farve, så skubber du det over på siden af panden og rister dine sesamfrø eller tilføjer dem i ovnen.
 5. Når rugbrødsblandingen er blevet gyldne, så blander du det hele med honning og lidt salt. Rist det hele i 30 sekunder og din rugbrødsgranola er klar. Hvis du ønsker andet til din granola, kan du eventuelt tilføje rosiner, flere nødder, vanilje osv. 
 6. Nu er din yoghurt klar til at blive serveret sammen med en skefuld marmelade og granola på toppen.

Skrevet af Eat Grim

Vegansk og nem gazpacho opskrift

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter