Græskar Gnocchi

4-6 serveringer – 60 min – Frokost

Hvorfor lave gnocchi fra de sædvanlige kartofler, når der er et virvar af lækre græskar i sæson, som du kan nyde?! Denne ret er utrolig fyldig, og græskarene fra din Eat Grim grøntsagskasse er med til at give en fantastisk farve og smag. Hvis du er bekymret for konsistensen, kan du altid toppe retten med pandestegte grøntsager for at give det lidt bid, eller endda bare stege gnocchi, så de bliver karamelliserede på overfladen.

Ingredienser

 • 300 g græskarkød
  (fra et helt græskar på ca. 800 g)
 • 500 g hvedemel
 • 1 lille æg
 • Salt
 • Et par blade salvie
 • 100 g smør af god kvalitet
 • Friskrevet parmigiano ost

Sådan gør du

 1. Start med at forberede græskaret. Med en meget skarp kniv skæres græskaret i halve. Fjern kernerne, og skær derefter i både.

 2. Vend græskarbådene i olivenolie og salt, og bag dem i ovnen ved 180 °C, indtil de er møre (omkring 30-40 minutter). Tag ud af ovnen, og lad dem køle af. Du kan bage græskaret en dag i forvejen, hvis du ikke har tid på selve dagen. Skræl græskaret, og mos derefter kødet godt.

 3. I en skål blandes det moste græskar med æg og mel, lidt ad gangen. Tjek konsistensen af dejen, den burde være blød, men ikke klistret. Ælt sammen, indtil du opnår en flot dej.

 4. Skær dejen i små portioner, og rul hvert stykke til lange snore, på 1 cm i diameter. Skær snoren i stykker på 1,5-2 cm, altså gnocchi! Hvis de er for klistrede, kan du drysse dem med mel.

 5. For at forme gnocchi, kan du bruge et specielt værktøj, eller bare en gaffel. Placer gnocchi foran spidsen af en gaffel, og pres let gaflen ned over gnocchi, mens du ruller den fremad, så den får en lille bue. Sæt derefter gnocchi til side.

 6. Bring en stor gryde med let saltet vand i kog. Tilføj en smule olie (på den måde hænger gnocchien ikke fast), tilføj gnocchi lidt ad gangen, og lad dem koge indtil de kommer op til overfladen.

 7. Mens gnocchien koger, forberedes saucen. I en pande smeltes smør med salvie blade. Tilføj en teske af kogevandet fra gnocchien til smørret, og rør det hele sammen til en sauce.

 8. Så snart gnocchi kommer op til overfladen, overføres de til panden mad smørret, og vendes rundt.

 9. Serveres straks din græskar gnocchi, med en generøs mængde revet parmigiano reggiano.

Skrevet af Mad & Delicacy

græskar gnocchi bliver forberedt

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter