Græskarrisotto

4 serveringer – 40 min – Aftensmad

Intet symboliserer efteråret lige så godt, som en varm og cremet græskarrisotto, der endda kan serveres i selve græskaret far din Eat Grim grøntsagskasse. Risotto kan godt virke som en uoverskuelig ret, men når først du kommer i gang, er det faktisk meget mere simpelt end det kan lyde til – bare husk at tålmodighed er essentielt.

Ingredienser

 • 450 g Risotto ris 
 • 800 g græskarkød
 • 1 ½ L grøntsagsbouillon eller varmt vand
 • Mellem hvidt løg
 • 1/2 glas tør hvidvin
 • 4 – 6 spsk olie
 • 1 spsk smør
 • 6 – 8 spsk parmesan
 • Salt
 • Peber

Sådan gør du

 1. Varm bouillon eller vand i en gryde, og hold det kogende.

 2. Skræl og fjern kerner fra græskaret. Skær det derefter i små tern.

 3. Hak løget (du kan blende det, hvis du vil have en mere cremet risotto). Placer en mellemstor stegepande over mellem varme, tilføj olie og løget. Lad det stege i 1 minut. Derefter tilføjes græskarkødet. Skru op til høj varme, og lad græskaret sautere i et par minutter. Krydr med salt, og rør rundt mens varmen sænkes. Dæk til med et låg, og lad simre i 10 minutter.

 4. Græskaret vil reducere til en cremet konsistens. Hvis du finder nogle overskydende stykker, kan du mose dem med en ske. Tilføj salt, og sæt til side.

 5. I en anden stor pande, såsom en wok, tilføjes 2-3 spsk olie, og varmes op. Så tilføjes risen. Lad det riste over mellem-høj varme i et par minutter. Rør det godt rundt undervejs, så det ikke hænger fast i panden.

 6. Hæld vinen på panden med ris. Du kan med det samme dufte alkoholen, så bliv ved med at røre rundt, indtil det er fordampet, og risene har en dejlig duft. Når alkoholen er helt fordampet, kan du skrue ned for varmen, og tilføje en stor skefuld bouillon. Risen skal ikke koge for hurtigt, ellers vil ydersiden af risene være møre, mens de inderst inde stadig er rå.

 7. Tilføj græskar pure, og bland det hele sammen. Tilføj salt, en skefuld bouillon eller vand, og bring det langsomt i kog. Bliv ved med at røre rundt. Skru så ned for varmen, og lad det simre, indtil næsten al væden er absorberet. Derefter tilføjes resten af bouillon, en skefuld ad gangen, indtil risottoen er tilberedt.

 8. Du har måske ikke brug for all bouillonen. Så pas på med ikke at overkoge risene. De skal holde deres form, men være bløde og cremede. Smag til med salt og peber.

 9. Sluk for varmen, og tilføj smør, parmigiano reggiano, og bland det hele godt sammen. Sæt et låg på panden, og lad din græskarrisotto hvile et minuts tid. Serveres med ekstra parmigiano reggiano og peber, efter smag.

Skrevet af Mad & Delicacy

græskarrisotto serveret i græskar

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter