Græskarvafler

3 serveringer – 45 min – Frokost

Denne ret kan serveres med dine favorit grøntsager fra Eat Grim grøntsagskasse som topping, eller med frugt og honning som dessert.
Prøv også at bruge dine græskarvafler i stedet for toast, det er helt fantastisk til madpakken, eller en brunch! En super sund opskrift, der gør det nemt at spise flere grøntsager, og et projekt som børn også kan være med til.

 

Ingredienser

 • 250 g most butternut squash,
  (eller hokkaido)
 • 1.3 dl mælk
 • 2 æg
 • 2 dl mel
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt og lidt peber
 • Olivenolie

Sådan gør du

 1. Tænd for ovnen ved 200 grader C. Skær dit græskar i mindre stykker, vend dem i olie, salt og peber, og bag dem så i 25 minutter, indtil helt møre.

 2. Mens græskaret er i ovnen, blandes dejen med resten af ingredienserne.

 3. Efter 25 minutter – moses græskaret godt. Derefter brugte jeg en blender til at blende noget af dejen sammen med græskaret, inden det hele blandes sammen.

 4. Find et vaffeljern, og tilbered vaflerne indtil de er flotte og gyldne (ca. 3 minutter).

 5. Server dine græskarvafler med lige hvad du ønsker! Jeg brugte avocado, syltede løg, ristet kål og lidt creme fraiche. Velbekomme!

Skrevet af Camille Maja

græskarvafler med avocado, syltede løg, ristet kål, og creme fraiche

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter