Grillet ananas med flødeskum af kokosmælk

2 serveringer – 30 min – Dessert & søde sager

Grillet ananas fra Eat Grims ‘grimme’ frugtkasse, toppet med frisk kokoscreme – det bliver ikke meget mere tropisk og sommerligt end dette. En lækker dessert til de varme sommermåneder, perfekt når grillen er i gang, eller når du bare har brug for lidt sødme til at friske dagene op. Prøv at lave grillet ananas med flødeskum af kokosmælk nu, og du vil ikke fortryde! 

Ingredienser

 • 4 skiver ananas
  ca 1 cm tykkelse
 • 1 tsk kokosolie
 • 4 spsk honning
 • ristede mandelflager
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 tsk vanilje ekstrakt
 • 1 spsk honning eller flormelis

Sådan gør du

 1. Skræl og skær ananas, og fjern kernen i midten (hvis du ikke har ananas, kan du f.eks. bruge ananas på dåse). Hæld kokosolie på en grill pande. Grill 3 til 4 minutter per side, eller indtil du kan se grillmærkerne på skiverne.

 2. Placer de grillede ananas skiver på en tallerken, og dæk med honning, så det smelter ned over ananassen. I mellemtiden ristes mandelflagerne på en pande. Til kokoscremen, gemmes dåsen med kokosmælk i køleskabet natten over. Sæt også en skål i køleskabet.

 3. Når du laver cremen, skal du være sikker på at du ikke ryster dåsen for meget, da du kun skal bruge den tykke creme i toppen, og ikke den flydende del af mælken. Placer kokoscremen i den afkølede skål, og pisk med en håndmixer i et par minutter.

 4. Tilføj vanilje, honning og flormelis.

 5. Smag til, og se om der skal mere sødme til. Hæld så cremen over de søde grillede skiver ananas, og drys med mandelflagerne.

 6. Du kan nyde grillet ananas med flødeskum af kokosmælk både let varm og afkølet.

Skrevet af Marcela Sambol

Grillet ananas med flødeskum af kokosmælk på lyseblå tallerken med mandelflager og honning

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter