Grillet aubergine med ricotta

4 serveringer – 45 min – Forret & tapas

Grillet aubergine med ricotta er en simpel ret, der fremhæver den vidunderlige grøntsag kaldet aubergine fra din Eat Grim grøntsagskasse. Auberginen kan enten grilles eller bages i ovnen. Om sommeren foretrækker vi røget fra grillen. Det er altafgørende, at auberginen bliver blød som smør, inden du fileterer den. Perfekt som forret, eller som del af et større middagsbord, og samtidig simpelt at forberede. Prøv det!

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Varm grillkul op. Hvis man bruger ovn, skal den varmes op til 225 grader.

  2. Når varm, kom de hele auberginer direkte i grillen, så tæt på kullene som muligt og kom låg på. Med ovn skal de også bare kommes i hele med bagepapir under. De skal bages i ca. 20-30 min. Husk at placere auberginen i midten af ovnen på en rist. Husk at placere et fad eller lignende nedenunder, så du kan fange den væde der drypper ned.

  3. Vend evt. auberginerne under bagningen, så de får lige meget varme over det hele.

  4. Auberginerne er færdige, når de er helt bløde over det hele. Ofte er de længst om at blive færdige oppe i toppen af frugten ved stilken. Bages de for lidt, får de en gummiagtig tekstur.

  5. Imens auberginerne bager, saltes ricottaosten og blandes med hakket hvidløg.

  6. Skær toppen af auberginerne og pil skindet af. Fjern skindet fra auberginen, ved at bruge en lille kniv. Skær derefter i 1 cm tykke strimler og spred dem ud på et fad.

  7. Drys godt med salt og kom nogle skefulde af ricottacremen på. Pil timianen fra stilkene og drys over. Pres saften fra citronen ud over og afslut med olienolie.

Server nu din grillet aubergine med ricotta og nyd!

Skrevet af Planetarisk Kogebog

Grillet aubergine med ricotta på mønstret tallerken

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter