Grillet Endivia Ricca salat med ansjoser

2 serveringer – 15 min – Salat

Denne lette grillet Endivia Ricca salat med ansjoser er fyldt med friske smagsnuancer – cremet yoghurt, og saltet umami fra ansjoser. Nogle gange kan endivia ricca salat godt være bitter, men når det tilberedes, bliver det meget mere mildt og lækkert. I retten er der en virkelig god balance, der samtidig er nem og hurtig at opnå.
Ansjoser bruges i madlavning i mange forskellige kulinariske køkkener, og det har de faktisk været del af i lang tid! Helt tilbage i romertiden var disse små fisk meget efterfragtede, og de blev endda brugt i et elsket tilbehør med navnet Garum. Det er mange år siden Garum har nydt popularitet, men på det seneste har det fået opmærksomhed igen online, med mange forskellige opskrifter som florerer på forskellige forum – har du selv prøvet at smage Garum før? For et vegansk alternativ, kan ansjoser erstattes med svampe

Ingredienser

 • ½ Endivia Ricca salat
 • 10 ansjoser
 • 1 håndfuld dild
 • 1/2 citron
 • 4 spsk skyr eller yoghurt
 • 2 spsk olivenolie
 • Salt og peber
 • Brød til servering

Sådan gør du

 1. Skyl og tør salaten, og riv det så i mindre stykker.

 2. Grill salaten, enten på en grill eller en grillpande.

 3. Bland skyr med salt, peber og olivenolie.

 4. Placer den grillede salat på en tallerken, og tilføj so yoghurt, ansjoser og dild.

 5. Krydr med olivenolie, salt og peber. Giv det et skvis citronsaft, og så er din grillet Endivia Ricca salat med ansjoser klar til servering. Velbekomme!

Skrevet af Eat Real Be Real

Grillet Endivia Ricca salat med ansjoser og ristet brød på tallerken

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter