Gulerodsmuffins med valnødder

4 serveringer – 35 min – Dessert & søde sager

Disse lækre gulerodsmuffins med valnødder er propfyldt med smag. God til morgenmaden, som snack på vejen, eller som dessert. De tager bare 35 minutter at lave, og er super nemme. De er ikke alt for søde, og én portion der burde være stor nok til hele familien. Så brug dine flerfarvede gulerødder fra din Eat Grim grøntsagskasse til disse skønne muffins som bliver endnu mere lækre, når de serveres med creme fraiche eller is. 

Ingredienser

 • 240g mel
 • 3 æg
 • 150g rapsolie
 • 250g forskelligfarvede
  gulerødder, skyllet og skrællet
 • 220g sukker
 • 10 g bagepulver (2 tsk)
 • 1 drys salt
 • Valnøddekerner, som pynt

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 175°C.

 2. Riv gulerødderne. Derefter blendes de i en food processer, tilføjes lidt olie, og blendes derefter videre, indtil cremet.

 3. Placer æg og sukker i en skål, og pisk godt sammen, indtil du har en klar, skummende blanding. Tilføj gulerods-cremen, og vend rundt med en spatel. Si mel og bagepulver ned i dejblandingen, og vend det hele godt sammen, indtil det er blødt og samlet.

 4. Forbered muffin forme, enten med smør, olie eller bagepapir, fyld dem så to-tredjedele op med dejen, og dekorer med en halv valnøddekerne. Bag i omkring 20 minutter, indtil en tandstikker eller kniv kommer rent ud. Lad dine gulerodsmuffins med valnødder køle af, og nyd som du ønsker det.

Skrevet af Mad & Delicacy

Gulerodsmuffins med valnødder på bord med gule blomster

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter