Gulerodssuppe med kammuslinger

Del på facebook
Del på pinterest
Del på twitter

6 serveringer – 45 min – Suppe

Prøv denne gulerodssuppe med kammuslinger og spidskommen, der er baseret på en traditionel Mellemøstlig opskrift. Brug dine ‘grimme’ gulerødder fra din Eat Grim grøntsagskasse på en overraskende sund og cremet suppe, og noget man let kan ende med at spise to portioner af.

Ingredienser

 • 12 mellem gulerødder
 • 50 g smør + ekstra til kammuslingerne
 • 1 l grøntsagsbouillon eller varmt saltet vand
 • 3-4 spsk madlavningsfløde
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 6 mellemstore kammuslinger
 • salt og peber
 • 2 spsk olie

Sådan gør du

 1. Skræl og hak gulerødderne i små stykker. Placer en mellemstor kasserolle eller gryde på mellem varme, tilføj lidt olie og smør. Når smøret er gyldent tilføjes de hakkede gulerødder. Lad dem simre i smøret i ca. 5 minutter, og rør lejlighedsvis rundt med en træske.

 2. Hæld bouillonen i kasserollen. Lad det hele simre i omkring 20 minutter.

 3. Blend derefter det hele sammen, indtil blødt og cremet. Tilføj så spidskommen, peber og madlavningsfløde, og vend det hele godt sammen. Hold suppen varm undervejs, men pas på ikke at blive ramt af suppen mens du blender den.

 4. Tænd ovnen på grill funktionen, eller høj varme. Placer kammuslingerne på en bageplade, dækket med bagepapir. Krydr godt med slat og peber, og placer så et lille stykke smør ovenpå hver kammusling. Grill dem indtil de er let gyldne – de skal ikke have for lang tid.

 5. Hæld suppen i 6 skåle til servering. Slut af med at placere kammuslingerne ovenpå, og drys med ekstra peber og spidskommen. Nyd nu din gulerodssuppe med kammuslinger!

Skrevet af Mad & Delicacy

Skål med gulerodssuppe med kammuslinger og spidskommen

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

 • Ugly Æblemost (12 x 0,75 L.)

  359,00 DKK (ekskl. Levering) Tilføj til kurv

  Mindre spild – mere juice

 • Veggie Big & Beastly

  Fra: 265,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for familier og bofællesskaber.
  Min. 7 kg blandet grønt.
  Indholdet passer typisk til 3-5 personer.
  Frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Small & Ugly

  Fra: 235,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande. Min. 5 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 2-3 personer. Frugt kan tilkøbes.

 • Øko Mixy

  Fra: 259,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Mixy

  Fra: 245,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Mini & Mean

  Fra: 169,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for singler og lejlighedsvise grøntsagsspisere. Min. 3 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 1 person. Frugt kan tilkøbes.

 • Fruity Small & Ugly

  219,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for dem der gerne vil snacke blandet håndfrugt og eksotisk frugt i sæson gennem ugen. Min. 4 kg blandet frugt. Indholdet passer typisk til 2-4 personer.

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter

skål med lemon curd og en ladyfinder der dyppes der i

Lemon Curd

2-4 serveringer – 1 time 20 min – Dessert & søde sager

kartoffelhjerte

Velkomstgave

Spar 10% på din første kasse. Indtast rabatkupon VELKOMMEN på checkout.