Hjemmelavet fladbrød

4 serveringer – 35 min – Frokost & madpakke

Piadina romagnola er et velkendt og traditionelt fladbrød fra Romagna, det østlige område af Emilia-Romagna regionen af Italien. Ofte ser man dette brød fyldt med alle mulige delikatesser, som frisk ost og grøntsager, men der findes også søde udgaver. I denne udgave anbefaler vi at du fylder din hjemmelavet fladbrød med romaine salat, tomater fra din Eat Grim grøntsagskasse og frisk mozzarella.

Ingredienser

  • 400 g mel
  • 200 ml vand
  • 5 g salt
  • 1/2 tsk bicarbonat, valgfrit
  • 50 ml olivenolie
Til fyldet:

Sådan gør du

  1. I en standmixer tilføjes melet, inden der formes et lille hul i midten af det, og det fyldes med vand og olie. Tilføj derefter salt og bicarbonat. Brug æltekrogen på standmixeren, og ælt dejen sammen til du har en god, blød dej, ca. 2 minutter. Alternativt, kan du piske mel, salt og bicarbonat sammen i en skål, lave et hul i midten af blandingen, og tilføje olie og vand samtidig med at du ælter, indtil det hele er godt samlet.

  2. På en melet, flad overflade æltes dejen, indtil du opnå en blød og rund kugle.

  3. Fordel dejen i 4 lige stykker. Brug så en kagerulle til at rulle dejen ud i cirkler på 20-25 cm i diameter.

  4. I mellemtiden, varm en grillpande eller støbejernspande op. Placer den første piadina på panden, og skru så ned for varmen. Når bobler begynder at forme sig på overfladen, vendes piadinaen rundt, og steges på den anden side, indtil den er let gylden.

  5. Fyld dit hjemmelavet fladbrød med mozzarella, tomat og romaine salat blade.

Skrevet af Mad & Delicacy

Hjemmelavet fladbrød med salat, tomat og mozzarella

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter