Hjemmelavet løgkompot

2 serveringer – 30 min – Tilbehør

Kært barn har mange navne. Kompot, marmelade eller syltetøj. Det minder meget om den franske løgsuppe, med løg der bliver kogt til en tyk, næsten syltetøjs-lignende konsistens.

Kompot er en metode hvorpå man forberede frugter og grøntsager, og kan dateres hele vejen tilbage til middelaldertiden i Europa. Det kan gøres som i denne opskrift på hjemmelavet løgkompot, og laves til at passe sammen med andre retter, kun med de naturlige sødemidler, eller laves af frugter og skabe søde sirupper, perfekt til desserten. Sammenlignet med marmelade og syltetøj, kan kompot genkendes ved at have mange større dele af ingredienserne stadig intakte, mens de andre oftest har mere cremede og ensformede konsistenser. Så brug dine forskellige løg fra din Eat Grim grøntsagskasser til denne skønne opskrift!

Ingredienser

  • 2 store løg (du kan bruge både hvide og røde løg, afhængig af præferencen)
  • 2 spsk olie
  • 3 spsk balsamico eddike
  • 3 spsk sukker
  • 1⁄2 tsk sennep
  • salt & peber efter smag

Sådan gør du

  1. Pil og skær løgene, så du får en masse tynde strimler.

  2. I en sliplet pande, ved medium varme, sauteres løgene i olien indtil de er bløde, møre og let brunede. Tilføj resten af ingredienserne, og steg i 10 – 15 minutter ved lav varme.

  3. Opbevar din hjemmelavet løgkompot i en ren beholder, og det vil kunne holde i mindst en uge. Server sammen med brød, i en burger, eller som topping til et eller andet der kan bruge et pift af noget sødt, friskt og lækkert.

Skrevet af Oliver Blomqvist

Hjemmelavet løgkompot på brød med kål og urter

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter