Hurtig syltede rødløg

6 serveringer – 20 min – Tilbehør

Brug disse hurtig syltede rødløg som topping til nærmest alt, ligegyldigt om det er omeletten til morgenmad, en tærte til frokost eller middagsbordet. Syltning fungerer godt med løg, men også mange andre grøntsager fra din Eat Grim grøntsagskasse, bl.a. agurk. Bedst af alt, så kan det forlænge grøntsagernes levetid, så du undgår madspild.

Ingredienser

 • 3 små rødløg, skåret
  i ringe
 • 300ml eddike (f.eks. æblecider)
 • 3 spsk sukker
 • 1 spsk flager havsalt
 • 6 sorte peberkorn
 • 1 laurbærblad
 • Andre krydderier, bl.a. koriander frø, stjerneanis

Sådan gør du

 1. Hæld eddike i en gryde, og tilføj sukker, havsalt, krydderier og laurbærblad, inden det bringes til at simre. Efter 1 minut, tjek at sukker og salt er opløst, og fjern så fra varmen.

 2. Skær løgene i ringe med et mandolinjern. Placer dem i et forberedt sylteglas (se hvordan du steriliserer dem her). Hæld den varme eddike lage over løgene, og luk glasset. Lad det køle af, og sæt til side så det kan sylte i 2 timer. Uåbnet kan de hurtig syltede rødløg holde ca. 6 måneder, når det først er åbnet kan det holde 2 uger i køleskabet.
glas med hurtig syltede løg

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter