Kartoffel Gateau

4-6 serveringer – 40 min – Aftensmad

Denne fransk-inspirerede neapolitanske kartoffel gateau, er også kendt i Italien som Gatto´. Oftest bliver den set som en hverdagsret, der bliver serveret varm, nogle gange med et stykke pizza, eller bare til hvad der ellers er på middagsbordet. Vores version er lavet med mozzarella ost og den altid fantastiske parmigiano reggiano, men du kan tilføje endnu mere smag, ved at tilføje skinke eller lagret ost, hvis du foretrækker det. Så prøv at bruge dine kartofler fra din Eat Grim grøntsagskasse til at lave denne skønne ret!

Ingredienser

 • 1 kg kartofler
 • 1 stykke smør
 • 3 æg
 • 1/2 glas mælk
 • 300 g mozzarella, skåret i stykker
 • 50g (+2 spsk på toppen af kagen) friskrevet parmigiano reggiano ellergrana padano
 • en håndfuld brødkrummer / rasp
 • salt og peber, efter smag

Sådan gør du

 1. Fyld en gryde med saltet vand. Placer kartoflerne i gryden, og kog ved mellem varme, indtil kartoflerne er bløde (check med en gaffel).

 2. Når kartoflerne er klar, skrælles og moses de. Placer så kartoffelmosen i en stor skål. Tilføj æg, parmigiano reggiano og grana padano, salt og peber, og bland det hele godt.

 3. Hæld mælken i blandingen, lidt ad gangen, mens du tjekker konsistensen (dejen skal være fast). Derefter tilføjes mozzarella, og alle ingredienserne blandes.

 4. Smør et ovnfast fad (omkring 20 cm diameter), og drys med et let lag af brødkrummer, bare et tyndt lag. Fordel kartoffelblandingen i fadet, og forsøg at holde det plant.

 5. Top kagen med brødkrummer, lidt parmigiano reggiano og grana padano, og lidt smørklatter.

 6. Bag kagen ved 180°C i omkring 40 minutter, indtil toppen er let brunet. Server din kartoffel gateau varm.

Skrevet af Mad & Delicacy

Kartoffel Gateau

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter