Kartoffelrösti

3 serveringer – 15 min – Tilbehør

Denne lækre kartoffelrösti er en schweizisk kartoffelret, der bedst kan beskrives som en blanding af hash-browns og en kartoffelkage. Den er dejlig sprød og utrolig lækker, og samtidig hurtig at lave! Så brug dine kartofler fra Eat Grims grøntsagskasser til denne skønne ret, som er god til både frokosten, eller som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser

  • Kartofler 1 kg
  • Rosmarin, en håndfuld
  • Salt, en knivspids
  • Peber, en knivspids
  • Kikærtemel 2-4 spsk. (andre typer mel fungerer også)
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af et rivejern.

  2. Fjern overskydende vand fra de revne kartofler, enten med en si eller et viskestykke. Bland så med hakket rosmarin, salt, peber og 2 spsk kikærtemel. Hvis blandingen kan forme en rund rösti, uden at falde fra hinanden, så er den klar. Ellers tilføjes der lidt mere mel.

  3. Form dine kartoffelrösti, og steg dem i en god mængde olie i en stegepande. Serveres som tilbehør, og toppes med dine yndlings toppings.

Skrevet af Oliver Blomqvist

kartoffelrösti med kål og dressing på tallerken

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter