Knoldselleribåde med urtedressing

2 serveringer – 50 min – Tilbehør

Disse lækre knoldselleribåde med urtedressing og friske urter  fra Eat Grims grøntsagskasser, er det perfekte sunde alternativ til kartoffelbåde.
De er lette i kalorier, og så er knoldselleri en god kilde til mange næringsstoffer, bl.a. vitamin C og vitamin K. 

Ingredienser

 • 1 lille knoldselleri (500 g)
 • 1 fed hvidløg
 • ½ citron, saft
 • 1 håndfuld frisk persille
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 4 spsk tahin
 • 7 dl vand
 • 1 tsk. honning
 • Olivenolie, salt, peber

Sådan gør du

 1. Saml alle ingredienserne, og tænd for ovnen ved 200 grader C.

 2. Skrub knoldselleriet, og skær det derefter i både. Vend med olivenolie, salt, peber og spidskommen, hvis du har det. Bag i 35-40 minutter, når ovnen er varm.

 3. Mens du venter, blandes tahin/urte dressingen. Jeg brugte en lille blender, men du kan også sagtens hakke det hele med en kniv. Det tager bare længere tid, og det hele skal hakkes så fint som muligt.

 4. Bland hvidløg, urter, tahin, citronsaft, vand, honning og lidt salt & peber sammen i en lille blender, eller hak det fint sammen. Vend godt rundt, indtil du har en blød, cremet dressing. Tilføj mere / mindre vand, afhængig af hvad du foretrækker!

 5. Server dine knoldselleribåde med urtedressing, og brug som tilbehør. Mums!
 
Skrevet af Camille Maja
Knoldselleribåde med urtedressing og friske urter

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter