Lemon Curd

2-4 serveringer – 1 time 20 min – Dessert & søde sager

Citroncreme, eller lemon curd, som det oftest kaldes i England, hvor det er et velkendt tilbehør til eftermiddags- eller aftente. Hvis du aldrig selv har prøvet  at lave dette tilbehør før, eller måske endda ikke smagt det før, så fortjener du virkelig at give denne utrolig nemme opskrift et forsøg! Så brug dine citroner fra Eat Grims frugt- og grøntsagskasser til at prøve denne skønne opskrift! Lemon curd kan bruges sammen med brød, i desserter, som dressing til salater, eller hvad du ellers kan finde på.

Ingredienser

  • 250 ml mælk
  • 2 æggeblommer
  • 65 g  sukker
  • 35 g  mel
  • Skal fra 1 citron (mellemstor)

Sådan gør du

  1. Placer mælk og citronskal i en gryde over mellem varme. Lad det varme op, men undgå at det koger og bobler.

  2. Fjern gryden fra varmen. Pisk så æggeblommer, sukker og mel sammen, i en sæperat skål, indtil det er godt samlet.

  3. Hæld den stadig varme mælkeblanding over de piskede æg, under konstant omrøring. Tilføj meget lidt mælk ad gangen, så du undgår at æggene pludselig bliver til røræg.

  4. Placer blandingen tilbage i gryden, over lav varme. Varm den op, under konstant omrøring i samme retning, indtil cremen tykner, og kan klæbe til en ske. Lad ikke cremen koge, da den så kan skille.

  5. Hæld cremen i en skål, eller rigtige lemon curd beholdere, og dæk overfladen med husholdningsfilm, inden de sættes på køl. Serveres sammen med kiks, eksempelvis ladyfingers.

Skrevet af Mad & Delicacy

lemon curd i skål og i gryde med ladyfingers ved siden af

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter