Middelhavs Paccheri pasta med bagte tomater

4 serveringer – 70 min – Pasta

Middelhavs paccheri pasta med bagte tomater er en relativt simpel ret, hvor  tomaterne fra din Eat Grim grøntsagskasse er i fokus. En masse simple smagsnuancer, der mødes i en perfekt harmoni.
Paccheri er en interessant type pasta, oprindeligt fra det sydlige Italien, oftest set i regionen Campania. Men, pas på når du nyder denne ret… Det menes at ordet “paccheri” stammer fra “paccaria”, som betyder “lussing” eller “klap”. Man mener at pastaen fik dette navn, fordi den blev serveret i større portioner, og når man spiste den hurtigt, så vil man få en lussing i ansigtet af pastaen. En god påmindelse om at man skal spise stille og roligt, og nyde maden ordentligt.

Ingredienser

 • 320 gr Paccheri
  (eller andre typer pasta)
 • 400 gr cherrytomater, i kvarte
 • brødkrummer
 • 10-15 styk cherry mozzarelle
 • ekstra jomfru olivenolie
 • friske blade basilikum
 • et bundt friske urter, hakket (som timian, marjoram, rosmarin)

Sådan gør du

 1. Forvarm ovnen til 150°C.

 2. Placer tomaterne i et stort ovnfast fad, vend godt med olivenolie, og drys med salt, brødkrummer eller rasp, og de hakkede urter. Bag i ovnen, indtil tomaterne har fået farve og er blevet bløde, ca 50-60 min.

 3. Bring en stor gryde saltet vand i kog, og kog pastaen indtil al dente (tjek kogetiden på pastaens emballage).

 4. Når alle ingredienserne er klar, vendes den kogte pasta med de bagte tomater, mozzarella og olivenolie hældes over retten. Top med friske blade basilikum.
 5. Nyd nu din skønne middelhavs paccheri pasta med bagte tomater!

Skrevet af Mad & Delicacy

Middelhavs Paccheri pasta med bagte tomater og basilikum

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter