Mozzarella og tomat caprese

2-3 serveringer – 15 min – Salat

Caprese salat, som på italiensk betyder “Capris salat”, er en vidunderlig, simpel salat, der kun kræver få ingredienser, og på den måde fremhæver råvarerne mest muligt. Det er uklart hvornår denne salat blev skabt, og af hvem, men det påstås at det grønne basilikum, de røde tomater og den hvide mozzarella, skal symbolisere det italienske flag. Så brug dine tomater fra din Eat Grim grøntsagskasse, og bliv imponeret over denne opskrift på mozzarella og tomat caprese!

Ingredienser

  • 2 god kvalitet mozzarella
  • 4 modne tomater
  • Basilikum blade
  • Salt
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Start ved at skære mozzarella og tomater i 0,5 cm tykke skiver. På en serveringstallerken eller et fad, anrettes skiverne, ved at skifte mellem tomat og mozzarella, en skive ad gangen.

  2. Skær basilikumbladene i tynde strimler, og drys over salaten.

  3. Krydr din mozzarella og tomat caprese med salt, ekstra jomfru olivenolie og friskkværnet peber. Velbekomme!

Skrevet af Mad & Delicacy

hvid tallerken med mozzarella og tomat caprese, frisk basilikum og ristet ciabatta brød

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter