Ovnbagt butternut squash

2 serveringer – 60 min – Tilbehør

Nogle af de mest simple opskrifter, er dem hvor du bare kan sætte noget i ovnen, og lade det tilberede i en lang periode, mens du kan lave noget andet, eller forberede en forret eller dessert. Butternut squash er et perfekt eksempel, og en af vores favoritter i de kolde måneder – det er lige hvad man har brug for, for at blive mæt og få energi til de lange dage. Så prøv at bruge din butternut squash fra din Eat Grim grøntsagskasse til at lave denne skønne ovnbagt butternut squash! 

Vidste du, at forskellige typer squash kategoriseres som sommer- og vinter squash? Vinter squash inkluderer butternut squash, græskar og spaghetti squash. Sommer squash inkluderer zucchini/courgette, gul squash og pattypan squash m.fl.

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Skær butternut squash i halve, på langs. Drys derefter med salt, og bag i ovnen ved 180 grader C, i 1 time.

  2. I mellemtiden forberedes salaten, af meget tynde strimler kinakål, og tynde skiver agurk. Vend med eddike og salt, og sæt til side så den kan trække.

  3. Når squashen er færdig, kan du lade den køle af et kort øjeblik, inden den serveres. Top derefter din ovnbagt butternut squash med den grønne salat.

Skrevet af Oliver Blomqvist

Ovnbagt butternut squash med salat af agurk, kinakål og asparges

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter