Pærecrumble

3-4 serveringer – 30 min – Dessert & søde sager

Åh, crumble, det er sådan et vidunderligt bagværk, og så kan det laves med nærmest alle tænkelige frugter fra din Eat Grim frugtkasse. Det er i bund og grund en frugttærte, men bare en der ikke kræver så meget tid og kompleksitet – vi ved alle at det kan være lidt overvældende, at skulle bruge hele dagen i køkkenet hvis man vil bage. Denne pærecrumble er derfor perfekt til dem med en sød tand.

Ingredienser

 • 2 pærer
 • 2 blommer
 • 1 tsk. kanel
 • 15 g havre
 • 45 g sukker
 • 45 g hvedemel
 • 50 g blødt smør
 • Et drys salt
 • Creme fraiche til servering

Sådan gør du

 1. Tænd for din ovn ved 200 grader.

 2. Skyl din frugt, og skær det hele i mindre skiver, inden det vendes med kanel.

 3. Placer frugten i et ovnfast fad (husk at smøre fadet med lidt smør, inden du tilføjer frugten).

 4. Bland havre, hvedemel, smør og salt godt sammen, indtil du har en flot crumble, og placer den over toppen af dine frugter.

 5. Sæt fadet i ovnen, og giv det 20 minutter, indtil crumblen er sprød, og frugterne møre. Server din pærecrumble varm eller kold, med en god skefuld creme fraiche.

Skrevet af Camille Maja

tærtefad med pærecrumble

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter