Pandestegte Artiskokker

2 serveringer – 40 min – Tilbehør

Den fantastiske, prikkende artiskokblomst – ja, det er faktisk en blomst – skræmmer oftest folk. Om det er den sjældne optræden i supermarkederne, eller bare det faktum at den ud fra udseendet ser ud til at være besværlig, det er svært at vide hvad der holder folk væk. Men se frygten i øjnene, og oplev præcis hvor fantastisk denne unikke grøntsag er, ved bare at stege den på panden, med denne lækre opskrift på pandestegte artiskokker fra Eat Grims lækre grøntsagskasser

Ingredienser

 • 4 artiskokker
 • 4 spsk rasp / brødkrummer
 • 2 spsk parmigiano reggiano
 • persille, finthakket
 • 2 fed hvidløg, i fine skiver
 • salt og peber, efter smag
 • 5 spsk Evo olie
 • 1 citron

 

Sådan gør du

 1. Halver artiskokkerne, og fyld en skål med vand og et skvæt citronsaft.

 2. Skyl artiskokker, og tør dem. Brug en skarp kniv til at skære lidt af toppen og stilken af, og knæk så de yderste blade af (ca. 2 lag blade), indtil du når ind til de mere bløde blade.

 3. Brug hænderne til at åbne bladene i midten af artiskokken, og vær forsigtig, mens du hiver eventuelle skarpe torne ud fra den farverige midte. Læg derefter artiskokken i skålen med vand og citron.

 4. I en skål blandes brødkrummer, parmigiano reggiano, persille, hvidløg, salt, peber og 2 spsk olie godt sammen. Brug en lille teske til at fylde midten af hver artiskok med noget af blandingen.

 5. Placer de fyldte artiskokker, så de står op en i stegepande, der er stor nok til at de kan være i et lag.

 6. Støvregn med olie, og drys lidt salt over. Tænd panden til mellem varme, og lad det hele tilberede i 20-30 minutter, indtil bunden af artiskokkerne er møre. Undervejs tilføjes lidt vand, for at sikre at artiskokkerne i hænger eller brænder sig fast til bunden.

 7. Når artiskokkerne er møre, er de klar til servering. Velbekomme! Og nyd dine lækre pandestegte artiskokker. 
 
Skrevet af Mad & Delicacy
pandestegte artiskokker i skål

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter