Perlebyg med fennikel og porre

2 serveringer – 45 min – Aftensmad

Perlebyg med fennikel og porre – en sund, hurtig og frisk ret, der er god til både frokost og aftensmad. Perlebyg er et fantastisk alternativ til ris, couscous og lignende, med en utrolig god smag og tekstur. Her kan du også bruge dine lækre grøntsager fra din Eat Grim grøntsagskasse på en måde, hvor de virkelig kommer til deres ret! 

Ingredienser

 • 2 stk fennikel
 • 2 mellemstore porrer
 • 1 citron
 • 150 g perlebyg
 • ½ dl olivenolie
 • 1 bundt urter – dild, purløg, estragon og kørvel
 • 15 g smør

Sådan gør du

 1. Halver fennikel, og skær i meget fine skiver, du kan bruge et mandolinjern eksempelvis. Læg dem i isvand i omkring 15 minutter.

 2. Rens og skyl porrerne grundigt. Skær dem på langs, og derefter i små skiver. Damp dem i ca. 30 sekunder, i kogende vand blandet med lidt smør.

 3. Kog perlebyg i saltet vand, i omkring 15-20 minutter, og sæt derefter til side.

 4. Anret din perlebyg med fennikel og porre på en tallerken, og krydr med saften fra en halv citron, olivenolie og hakkede urter.

Skrevet af Maria Charlotte

Perlebyg med fennikel og porre

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter