Ristet peber og mozzarella terrin

Del på facebook
Del på pinterest
Del på twitter

4-6 serveringer – 45 min – Aftensmad

Denne smukke ristet peber og mozzarella terrin er en oplagt ret til næste middagsselskab, og perfekt med røde og gule cherrytomater. En ret der virkelig bliver stjernen på spisebordet, og som du helt sikkert vil blive overrasket over. Så brug dine grøntsager fra Eat Grims grøntsagskasse til denne ret, som uden tvivl vil imponere med sin skønne smag!

Ingredienser

 • 4 mellemstore peberfrugter
 • 400 g bøf mozzarella
 • 100 g brødkrummer / rasp
 • 1 fed hvidløg
 • en håndfuld basilikum
 • balsamicoeddike
 • EVO olie
 • salt efter smag

Sådan gør du

 1. Skyl peberfrugterne under rindende vand.

 2. Tænd ovnen på 200° C (400 F), og placer en bageplade i midten. Fordel peberfrugterne på bagepladen, og bag til de har fået farme på skindet, og begynder at puffe op (omkring 15 – 20 minutter). Læg dem derefter i en plastikpose eller bøtte, så de kan køle af. De vil begynde at “svede” og være meget nemmere at arbejde med senere.

 3. Når peberfrugterne er afkølet, kan du pille skindet af dem. Skær dem derefter i halve på langs, og fjern kærner og toppen. Krydr med salt, og lad dem dræne i et dørslag eller en si i 15 minutter, husk at sætte en skål under, så du kan gemme saften til peberfrugt saucen.

 4. Skær bøfmozzarellaen i skiver og tør den let med køkkenrulle.

 5. Varm en stegepande, og varm kortvarigt et hvidløg på den, inden hvidløget fjernes og brødkrummerne tilføjes. Hæld en smule olie over brødkrummerne når de begynder at få farve, tilføj salt og bland godt sammen, inden de fjernes fra varmen.

 6. Dæk bunden og siderne af en ovnfast kage- eller brødform med husholdningsfilm. Skær peberfrugterne i lange strimler, og forbered terrinen ved at lave lag på skift i rækkefølgen; peberfrugt, mozzarella, brødkrummer og finthakket basilikum. Fortsæt dette mønster til formen er fyldt op, og krydr let med salt.

 7. Dæk toppen af terrinen med husholdningsfilm, og put vægt ovenpå, inden den sættes i køleskabet, så den kan sætte sig natten over.

 8. På dagen reduceres saften fra peberfrugterne i en kasserolle med en spiseske balsamicoeddike, indtil det bliver til en tyk sirup. Lad den derefter køle af.

 9. Server din ristet peber og mozzarella terrin ved stuetemperatur, og hæld peberfrugte saucen over ved servering.

Skrevet af Mad & Delicacy

ristet peber og mozzarella terrin med cherrytomater på fad

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

 • Opbevaringsposer til frugt og grønt (2 stk.)

  65,00 DKK (ekskl. Levering) Tilføj til kurv

  Mindre spild – mere juice

 • Ugly Æblemost (12 x 0,75 L.)

  359,00 DKK (ekskl. Levering) Tilføj til kurv

  Mindre spild – mere juice

 • Veggie Big & Beastly

  Fra: 265,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for familier og bofællesskaber.
  Min. 7 kg blandet grønt.
  Indholdet passer typisk til 3-5 personer.
  Frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Small & Ugly

  Fra: 235,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande. Min. 5 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 2-3 personer. Frugt kan tilkøbes.

 • Øko Mixy

  Fra: 259,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Mixy

  Fra: 245,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Mini & Mean

  Fra: 169,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for singler og lejlighedsvise grøntsagsspisere. Min. 3 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 1 person. Frugt kan tilkøbes.

 • Fruity Small & Ugly

  219,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for dem der gerne vil snacke blandet håndfrugt og eksotisk frugt i sæson gennem ugen. Min. 4 kg blandet frugt. Indholdet passer typisk til 2-4 personer.

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter

kartoffelhjerte

Velkomstgave

Spar 10% på din første kasse. Indtast rabatkupon VELKOMMEN på checkout.