Rødbedesuppe

4 serveringer – 30 min – Suppe

Sund og smagefuld rødbedesuppe, lavet med rødbeder og løg fra Eat Grims skønne grøntsagskasser. Virkelig god som appetizer eller som forret. Tilføj lidt frisk mynte, for et opfriskende pift.

Ingredienser

 • 700g rødbede
 • 400g pastinak eller jordskokker
 • 2 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 0,5L grøntsags bouillon
 • Et drys kanel
 • Salt og peber efter smag
 • Ristet sesamfrø og frisk mynte til toppingSådan gør du

 1. Find en stor gryde. Pil løg og hvidløg, og skær det i små stykker.

 2. Steg løget og hvidløget, i en smule olivenolie, i en pande.

 3. Skræl og skær rødbede og pastinak i små tern.

 4. Tilføj både løg, hvidløg, rødbede og pastinak til gryden. Tilføj bouillon, og spæd op med vand, indtil det dækker grøntsagerne helt.

 5. Lad det koge i ca. 20 minutter, indtil rødbederne er møre. Mens du venter, find en pande, og rist sesamfrøene med lidt salt, ca. 5 minutter.

 6. Når grøntsagerne er klar, bruges en stavblender til at blende suppen til den ønskede konsistens. Server derefter din rødbedesuppe i en skål, og drys med ristede sesamfrø og frisk mynte.
 
Skrevet af Ninni Kjaer
Skål med rødbedesuppe, og frisk mynte

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter