Røget torsk med grønkål på grill

Del på facebook
Del på pinterest
Del på twitter

4 serveringer – 45 min – Aftensmad

Røget torsk med grønkål på grill er en sund, nem og proteinrig grillret for alle, som gerne vil spise sig kødfrit gennem sommeren. Retten får en smøragtig finish af en dekadent sauce lavet af brunet smør og kapers. Og så er vi stadig oppe og køre over, hvor nemt det er at ryge i en helt almindelig grill! Grønkålen til denne ret kommer fra vores Eat Grim Veggie-kasser, som bekvemt leveres til døren hver uge.

Ingredienser

Sådan gør du

 1. Forbered varme grillkul.
 2. Drys godt med salt på torskefileten og lad den trække så længe som muligt.
 3. Sæt smøret over middel varme i en kasserolle og lad det brune stille og roligt ved jævnlig omrøring. Når smøret har fået en dyb brun farve, og den dufter af nødder tages den af varmen. Tilsæt 1/4 tsk. salt pr. person, eddike og kapers. Smag evt. til med lidt sukker, hvis den fremstår for syrlig.
 4. Kom enebærgrenene, eller en anden form for nålegrene, direkte i kullene. Kom risten på grillen og læg torsken på med skindsiden nedad. Kom låg på og lad det ryge i 10-15 min. OBS: Har man ikke nogen former for grene til rådighed, kan de også sagtens undlades, eller erstattes af lidt gin eller rosmarin.
 5.  Torsken er færdig, når kødet ikke giver modstand, når man trykker ned i det med en finger. Man kan tage fisken af lidt før, da varmen vil trække langsomt op i fisken, efter den er taget af. Det er en stor fordel at tage hele risten af for at holde torskefileten intakt.
 6. Kom olie på grønkålen og grill det over hård varme. Enten på rist eller direkte over flammerne, hvis kullene ikke er så varme længere. Kålen må gerne få godt med farve på begge sider, hvorefter det drysses med salt.
 7. Saml retten og server – drys saucen over det hele.

God sommer – og glad dig til en kødfri sommer med denne røget torsk med grønkål på grill 🙂

Skrevet af Planetarisk Kogebog

Vegansk og nem gazpacho opskrift

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

 • Opbevaringsposer til frugt og grønt (2 stk.)

  65,00 DKK (ekskl. Levering) Tilføj til kurv

  Mindre spild – mere juice

 • Ugly Æblemost (12 x 0,75 L.)

  359,00 DKK (ekskl. Levering) Tilføj til kurv

  Mindre spild – mere juice

 • Veggie Big & Beastly

  Fra: 265,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for familier og bofællesskaber.
  Min. 7 kg blandet grønt.
  Indholdet passer typisk til 3-5 personer.
  Frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Small & Ugly

  Fra: 235,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande. Min. 5 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 2-3 personer. Frugt kan tilkøbes.

 • Øko Mixy

  Fra: 259,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Mixy

  Fra: 245,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for par og mindre hustande, som gerne vil have lidt af det hele. Min. 5 kg blandet grønt og lidt frugt. Indholdet passer typisk til 1 – 2 personer. Ekstra frugt kan tilkøbes.

 • Veggie Mini & Mean

  Fra: 169,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for singler og lejlighedsvise grøntsagsspisere. Min. 3 kg blandet grønt. Indholdet passer typisk til 1 person. Frugt kan tilkøbes.

 • Fruity Small & Ugly

  219,00 DKK (ekskl. Levering) Vælg muligheder

  Et godt valg for dem der gerne vil snacke blandet håndfrugt og eksotisk frugt i sæson gennem ugen. Min. 4 kg blandet frugt. Indholdet passer typisk til 2-4 personer.

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter

kartoffelhjerte

Velkomstgave

Spar 10% på din første kasse. Indtast rabatkupon VELKOMMEN på checkout.