Romansk-inspireret catalonsk cikorie

4 serveringer – 30 min – Tilbehør

I Lazo regionene er det møre og lækre hjerte af cikoriesalaten kendt som Puntarella. Det er en af de store delikatesser i foråret. Denne opskrift på romansk-inspireret catalonsk cikorie lavet med hovedet af en stor cikoriesalat, fra din Eat Grim grøntsagskasse. Klar på bare 30 min! 

Ingredienser

  • 1 mellemstor Puntarelle
    eller cikorie
  • 2 fed hvidløg, knust og uden skræl
  • Salt og peber efter smag
  • Ekstra olivenolie

Sådan gør du

  1. Skyl cikorie og puntarelle blade, trim den hårde del af, og skær de lange blade i halve. Bring en koge fyldt med vand i kog, og tilføj salt, inden puntarellen tilføjes. Lad den simre i omkring 10 minutter. Dræn derefter, og sæt til side.

  2. Varm en mellemstor stegepande på mellem varme. Tilføj olivenolie, hvidløg og peber. Steg det under omrøring i et par minutter, og tilføj så puntarelle. Vend det hele godt sammen, og sauter ved høj varme i et par minutter.

  3. Fjern hvidløget, krydr med peber og server din romansk-inspireret catalonsk cikorie .

  4. Hvis du vil have ekstra smag, kan du tilføje 2/3 ansjos fileter i stegepanden med olien og hvidløget. Steg indtil ansjosen er helt mør, og krydr så cikorien med denne sauce.

Skrevet af Mad & Delicacy

Romansk-inspireret Catalonsk cikorie i pande

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter