Rosenkålssalat

4 serveringer – 20 min – Salat

Ligesom broccoli, så er rosenkål nok en af de grøntsager der modtager flest delte meninger. Nogle kan slet ikke klare at kigge på dem, mens andre finder dem helt uimodståelige – Her hos Eat Grim hører vi i hvert fald til den sidste gruppe. Det menes at rosenkålen får deres engelske navn (brussel sprouts) fra Bruxelles, hovedstaden i Belgien, hvor de også er virkelig populære. Selv hvis du ikke er den største fan, så prøv alligevel at give denne opskrift på rosenkålssalat med rosenkål fra Eat Grims grøntsagskasser. en chance, og se om du ikke måske kan komme på hold mini-kål sammen med os.

Ingredienser

  • 200 g rosenkål
  • 1 håndfuld valnødder
  • 1 håndfuld revet parmesan
  • 1 teske grov sennep
  • Olie eller smør til tilberedning
  • Salt, peber & et skvæt citronsaft efter smag

 

Sådan gør du

  1. Start ved at rense rosenkålen. Jeg fjernede de 2 yderste blade, og skyllede dem, inden de blev placeret på et rent viskestykke til at tørre af.

  2. Find så en stegepande, og tilføj enten olie eller smør, og steg så rosenkålen i 5 minutters tid. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

  3. Serveres din rosenkålssalat med det samme, og anrettes med valnødder og revet parmesan. 
 
Skrevet af Camille Maja
Skål med rosenkålssalat, valnødder og parmesan

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter