Russisk salat

4-5 serveringer – 30 min – Forret & tapas

Russisk salat eller Insalata Russa, som italienerne kalder det, er en klassisk forret, der ofte er til stede under påske og julen. Denne udgave er en moderne fortolkning. Serveres i et lille glas, så det giver en festlig stemning på middagsborder. Bliv ved med at læse, brug dine dine grøntsager fra din Eat Grim grøntsagskasse og giv denne opskrift et forsøg!

Ingredienser

 • 100 g kartofler, skrællet og
  skåret i små stykker
 • 100 g gulerødder, skrællet og
  skåret i små stykker
 • 100 g frosne ærter
 • 250 g mayonnaise
 • Ekstra jomfru olivenolie
 • Pickles som dekoration
 • 1 hårdkogt æg

Sådan gør du

 1. Tag 2-3 spiseskeer af hver grøntsag, og sæt til side og lav derefter creme af det overskydende: I en blender blendes de overskydende gulerødder, ærter og kartofler, hver for sig, med et drys olie, indtil de er helt bløde. Smag til med salt.

 2. Bland mayonnaise (1 god spiseske for hver af de 3 creme) med hver af de tre grøntsagscreme.

 3. Find et serveringsglas, og placer de tre creme i glasset. Mellem lagene placeres en skefuld af de overskydende, hele kartofler, ærter og gulerødder.

 4. Pynt med skiver af hårdkogt æg, hvor blommen er smuldret, og med pickles, hvis du ønsker det. Russisk salat er også perfekt med et stykke friskbagt brød.

Skrevet af Mad & Delicacy

hjemmelavet russisk salat i glas

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter