Salat med agurk og avocado

3 serveringer – 20 min – Salat

Sprød salat med agurk og avocado og en frisk citron dressing – simpelt og lækkert! Den nemmeste måde hvorpå du kan få dine grøntsager fra Eat Grims grøntsagskasser til at være i fokus, er ved at bruge få, simple ingredienser, der fremhæver deres smag, såsom salt, olivenolie og citronsaft.

Ingredienser

Sådan gør du

  1. Skyl og skær agurken, husk at fjerne midten, da den kan gøre salaten vandet.

  2. Hak avocado og forårsløg i små tern.

  3. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt, peber og olivenolie. Riv lidt skal fra en citron, og juice så en halvdel, og bland både citronskal og saft med i salaten.

  4. Sæt på din salat med agurk og avocado på køl, indtil servering.

Har du nogensinde stået med en avocado sten, og tænkt over at det egentlig er syndt bare at smide dem ud? Sådan behøver det faktisk ikke være! Her er lidt inspiration til, hvad du kan bruge stenen til.
Siden avocado stenen teknisk set er plantens frø, kan du gro din egen avocado plante! Rens stenen, find bunden og toppen af den (bunden har ofte en lille bule og kan være lidt lysere i farven). Placer 3 tandstikker i toppen af stenen, uden at stikke dem for langt ind. Placer den så i et glas med vand, så kun bunden er dækket til. Lad den sidde i et par uger, og husk at skifte vandet ud ofte. Når stenen begynder at spire, kan du overføre den til en krukke med jord, bare husk at lade lidt af toppen være fri over jorden. Så skal du bare vente tålmodigt, og lade den gro!
Andre idéer hvis du er virkelig kreativ; du kan bruge en skarp kniv til at skære mønstre i stenen, bare husk at passe på fingrene – du kan finde en masse inspiration online. Er du interesseret i mode, så kan du endda få naturlig pink farvestof ud af stenen. Mulighederne er endeløse!

 

Skrevet af Marcela Sambol

Skål med salat med agurk og avocado med citrondressing

Bekæmp madspild og spis med sæsonen


Vi leverer kasser med altid friske og nogle gange grimme frugter og grøntsager – reddet direkte fra landbruget.
Udforsk vores kasseunivers!

Hvem er Eat Grim?

40% af frugter og grøntsager går til spilde hos landbruget pga. overproduktion og kosmetiske fejl, som fødevareindustrien nægter at acceptere. Vores virksomheds formål er at finde et nyt hjem til alt det, samfundet har dømt for grimt til at spise – dit hjem. 

Siden 2018 har Eat Grim forkortet og digitaliseret den traditionelle forsyningskæde for fødevarer og leveret friskere, mere fair og klimavenlig mad direkte fra landbruget til dig.

Vi vil inspirere alle, der dyrker, spiser og laver mad, til at praktisere ubesværet madaktivisme. Og med din hjælp kan vi bekæmpe en af verdens største bidragere til klimaforandring – madspild. Og nu vi er i gang, skabe en retfærdig fremtid, hvor funky former, ekstraordinære farver og alle størrelser er den nye norm.

Følg os på Facebook, vores Cooking Grim Facebook gruppe og Instagram for endnu mere madlavningsinspiration!

 

Flere Eat Grim opskrifter